Rævva brukergrensenitt — Fly (igjen)

Ola Thoresen
2 min readNov 16, 2023

--

Jeg må en tur til Amsterdam, og tenkte å sjekke flytider med SAS.

Oslo til Amsterdam på en lørdag gir meg følgende liste:

Hva er galt med dette?

Den første er grei. Direkte, lav pris, alt ok.

Linje to er ok. Fair enough hvis det er viktig for meg å være i Amster før klokka 10, selv om den bare er framme 25 minutter før linje én.

Linje 3 og 4, helt fine hvis jeg må dra litt seinere på dagen.

Så begynner idiotien.

Linje 5. Hvorfor i ALLE dager skulle jeg ønske å dra halvannen time tidligere enn linje 4, men komme fram samtidig? Og betale det samme?

Linje 6. Dra tre timer før linje 3, og komme fram samtidig? Til samme pris?
Linje to er jo både billigere, man drar en time seinere og kommer fram fire timer før. Hvem i alle dager er linje 6 beregnet på?

Linje 7. Dra fra Oslo med samme fly som linje 3, men komme fram fire timer seinere?

Linje 8. Dette er jo bare et enda dårligere forslag enn linje 6, der man altså skal dra fra Oslo enda en time tidligere.

Linje 9 er tilsvarende et enda dårligere forslag enn linje 7. Det er faktisk kombinasjonen av de rævva forslagene 6 og 7 man må betale mer for det i tillegg!

Linje 10 er for skikkelige morgenfugler, som elsker å vente på CPH. Eneste positive med den er at den er hakket billigere enn linje 9.

Linje 11… I alle fall av de rimeligere alternativene — hvis man ser bort fra at man trenger en overnatting i København.

Det beste man kan si om linje 12 og 13 er at de tar kortere tid enn nesten alle de andre rævva forslagene. De koster riktignok dobbelt så mye, og man flyr via Bergen! videre til Køben og så til Amster.

Hver er det SAS tenker at vil velge alternativ 12 eller 13 framfor alternativ 1, som er billigere, går fra Oslo omtrent samtidig, og er framme mye, mye tidligere?

--

--

Ola Thoresen

Noe over gjennomsnittlig interessert. Kjentmann i IP- og nettverksjungelen, og jobber i nLogic AS.