Rævva brukergrensesnitt #1

Det er én ting som virkelig irriterer meg med tekniske løsninger. Det er ikke store feil, eller grunleggende problemer med løsningen, men tvert imot alle de små, meningsløse, greiene, som det hadde tatt fem minutter å fikse, og som gjør brukeropplevensen av tjenesten så utrolig mye dårligere.

Ola Thoresen
2 min readSep 7, 2018

--

Så jeg tenkte å få ut frustrasjonen ved å lage en liten serie med de jeg kommer over og irriterer meg over — om ikke i det daglige, så i alle fall med jevne mellomrom.

Vi starter med flybussen. Jeg bor ganske sentralt i Oslo, like ved Carl Berners plass, og noen ganger så passer det bedre å ta flybussen enn flytoget og så bytte ved Oslo S. I går skulle jeg kjapt sjekke om det var en sånn dag, og da er det jo litt vesentlig å vite hvor lenge det er til bussen kommer. Jeg er altså interessert i to ting:

a) Når går bussen

b) Hvor lang tid bruker den (dvs. når er jeg hjemme).

Her er grensenittet flybussen.no tilbyr meg:

Nå kan man kanskje si at jeg heldig, siden det går to busser fra OSL til Carl Berner, men jeg bryr meg jo ikke så veldig om hvilket nummer det står på bussen jeg tar. Jeg må altså gjøre TO søk, for å sjekke hvilken buss som går først, og hvilken som er framme raskest.

Hvorfor det?
Jeg skal fra OSL til CB. Om jeg tar FB1 eller FB5 bryr jeg meg NULL om. Jeg vil vite pris, avgangstid og ankomsttid og kunne kjøpe billett.
Når DET er gjort, så kan dere godt fortelle meg “Ta FB5 fra holdeplass #12”, men å måtte velge bussrute før jeg velger ankomststed er bare irriterende.

--

--

Ola Thoresen

Noe over gjennomsnittlig interessert. Kjentmann i IP- og nettverksjungelen, og jobber i nLogic AS.