Rævva brukergrensesnitt #7

I dag — innlogging

Lenge siden jeg har klaga over noe nå. Det betyr (dessverre) ikke at det ikke har vært noe å klage på. Bare at jeg ikke har prioritert offentlig sutring.

Men nå roer jula seg, og det er på tide å ta opp tråden igjen. For dette er en ting som har irritert meg ganske mange ganger. Hvorfor skal det være så mye vanskeligere å være eksisterende bruker, enn å bli ny?

Jeg skjønner at det er viktig å skaffe seg nye kunder, men det må da være greit å gjøre verden litt enkel for eksisterende kunder også? Alt for ofte får man enorme banner og modal-vinduer for å registrere seg til ett eller annet. Mens “login”-muligheten for eksisterende brukere er bortimot helt umulig å finne.

Her er f.eks. det som møter deg på Digi.no hvis du vil lese en artikkel som krever innlogging:

Masse muligheter for å bli kunde, ingen innlogging for oss som allerede er kunder. Hvor mye hadde det kosta dem å i alle fall hatt en liten link til innloggings-sida si?

Og her er forsida på Digital Ocean — en annen tjeneste jeg bruker mye:

Her har de i det minste klart å lage en løsning som logger deg inn hvis du skriver inn et eksisterende brukernavn og passord i “Create your account”-boksen, men det er jo ikke veldig intuitivt.

Hos Sbanken tror de at folk som kommer til sida deres først og fremst leter etter “Meny”. “Logg inn” og “Bli kunde” er langt mindre tydelig.

Noe over gjennomsnittlig interessert. Kjentmann i IP- og nettverksjungelen, og jobber i nLogic AS.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store